Reguli esențiale pentru un scalp și un păr sănătos

Părul este o latură a personalității fiecăreia dintre noi. Îngrijirea zilnică, hidratarea și hrănirea lui sunt doar câteva dintre aspectele de care trebuie să ținem seama pentru a ne bucura de un păr frumos.
tratamente par salon Pitesti

Și pentru că secretul unui păr frumos și sănătos este hidratarea lui de la nivelul scalpului până la vârfuri, iată câteva reguli simple pe care trebuie să le urmezi:

 Alegerea șamponului, a balsamului și a măștii de păr. Reclamele din reviste sau de la televizor te-ar putea face să crezi că toate șampoanele și balsamurile ți se potrivesc și că îți vor face părul mai sănătos. Însă, cu siguranță ți-ai dat seama că nu e deloc așa. Înainte de toate, trebui să știi care sunt problemele și nevoile părului tău. Ceea ce se potrivește firului de păr, de cele mai multe ori se potrivește și scalpului tău. Alege produse hidratante și hrănitoare, care să aibă grijă de firul de păr de la bază și până la vârfuri. Dacă după o folosire îndelungată a acestora scalpul tău este iritat, schimbă șamponul sau încearcă cu măști reparatoare, hrănitoare pentru scalp.
Salon Milagro

Masarea scalpului în timpul spălării. Atunci când te speli, oferă suficient timp masării scalpului. Nu numai că te vei relaxa, dar vei scăpa și de excesul de sebum. De cele mai multe ori, îngrășarea părului are drept cauză un scalp iritat. Masat la fiecare spălare, scalpul tău va fi mai sănătos, iar firul de păr își va păstra pentru mai mult timp vitalitatea. Printre principalele benefiicii ale masajului capilar enumerăm: ajută la îndepărtarea mai ușoară a uleiurilor, reziduurilor și bacteriilor, lubrifiază scalpul, îi menținesănătateași încurajeazăcreștereapărului,stimuleazăcirculația sângelui, oferind un plus de vitalitate păruluiși minimizând căderea acestuia,ajutăîn lupta împotriva mătreții, a eczemelor și a psoriazisului și calmeazămancărimile scalpului iritat și sensibil.

scalp

Clătirea cu apă rece. O modalitate prin care revigorezi scalpul și obții un aspect frumos al firului de păr este să clătești părul cu apă călduță la început și ulterior rece, pentru că scalpul să fie puternic energizat. Apa caldă deschide porii firului de păr, în timp ce apa rece îi va închide. Astfel, te vei bucura de un scalp tonifiat și un fir de păr rezistent.

Reguli esențiale pentru un scalp și un păr sănătos

Regim alimentar sănătos. Un ritm de viață sănătos înseamnă și un păr sănătos. În strânsă legătură, alimentația, organismul și părul au nevoie de toată atenția ta. De aceea, recomandarea noastră este să urmezi o alimentație sănătoasă, bogată în proteine.

Un aspect sănătos al scalpului și al firului de păr se întreține cu un consum de cât mai multe alimente bogate în vitamina D.
O altă opțiune este să incluzi în viața de zi cu zi și complexurile de vitamine, pentru un scalp sănătos și un păr frumos de la rădăcină și până la vârfuri.

5

par vopsit si sanatos