Beneficiile multiple ale masajului facial

 

Masajul facial este un tratament care ajută la menținerea sănătații și frumuseții pielii, dar și a încetinirii procesului de îmbătranire. Alături de numeroasele beneficii oferite pielii, masajul facial ajută laameliorarea stresului, a congestiei sinusurilor, durerilor de cap și migrenelor. Sedințele regulate de masaj facial sunt recomandate pentru fermitatea și strălucirea pielii, minimizarea liniilor fine și a ridurilor, pentru hidratare și eliberarea tensiunii.

masaj facial

Unii muşchi, solicitaţi des de o anumită mimică ajung să rămână contractaţi şi în stare de repaos, provocând astfel ridurile de expresie. Iar masajul facial înseamnă pentru faţă ceea ce înseamnă gimnastica pentru corp: o îmbunătăţire progresivă a conturului şi tonusului feţei, deci o îmbunătăţire a esteticii sale.
Probabil vă sunt cunoscute beneficiile acestui tip de masaj, însă noi vă vom prezenta și unele uimitoare pe care nu le cunoașteți:

Îmbunătățirea stării de spirit - masajul facial scade nivelul anxietății și poate transforma o stare de spirit negativăîntr-una pozitivă. De asemenea, poate contribui la ameliorarea stresului.

Prevenirea ridurilor – stresul de zi cu zi duce la formarea tensiunii în mușchi specifici. Ridurile frunții, cele dintre sprâncene și de-a lungul buzelor pot fi relaxate și diminuate cu ajutorul masajul facial blând. Combinarea masajului cu o cremă hidratantă ajută la reducerea ridurilor și a uscăciunii pielii.

Ameliorarea congestiei sinusurilor, în cazul alergiilor – acumularea de mucus la nivelul sinusurilor poate duce la presiune, inflamațieși dureri de cap. Inhalațiile cu aburi și masajul ajută la eliminarea secrețiilor, îmbunătățește drenajul și evită congestia.

Ganglionii limfatici sunt răspândiți pe întreaga zona a feței, mai ales de-a lungul marginii bărbieiși a liniei maxilarului. Masajul facial stimulează vasele limfatice și facilitează eliminarea toxinelor din zona feței.

salon Milagro Pitesti

Automasaj facial

Masajul facial poate fi efectuat de către un specialist în masaj, cosmetică, estetică sau se poate face și de alte persoane care nu sunt specializate, de exemplu propria persoană. Iată câteva sfaturi pentru a vă putea face singure masaj:

- Începeți prin a pune o țesatură caldă pe piele timp de un minut sau două. Aceasta va oferi pielii o doză suplimentară de oxigen întrucât căldura stimuleazăcirculația sângelui la nivelul țesuturilor (săriți peste această etapă dacăsuferiți de acnee rozacee)

Aplicați un demachiant, cremă sau ulei și cu ajutorul degetelor masați-vă toatăfața cu mișcări puternice, circulare. Concentrați-vă asupra zonelor care arată obosite, ca linia maxilarului, părtile laterale ale nasului, frunte și în jurul gurii în cazul în care încep să se formeze linii profunde.
- Încercațisă diminuați cu mișcări orizontale pungile de sub ochi,cu ajutorul mișcărilor blânde ale degetelor pentru a netezi pielea din centrul feței spre exterior.

masaj Pitesti

Masajul facial trebuie început de la vârsta de 20 de ani, pentru a amâna cât mai mult apariţia primelor riduri. Foarte elastici, muşchii tineri sunt mai puţin supuşi traumatismelor şi vor beneficia mai mult de aceste exerciţii cotidiene. Cel mai indicat este să începeţi aceste exerciţii la vârsta de 30 de ani, când muşchii încep să-şi piardă tonusul. Dar puteţi începe chiar şi după 40 de ani pentru că niciodată nu este prea târziu.

Salon de infrumusetare

Pentru că la nivelul feței există mulți nervi și puncte de presiune această formă de masaj se poate transformă într-un adevărat răsfăț. Fie că sunteți în căutarea unei modalități de relaxare sau doriți să evadați din rutină, vă recomandăm să încercați un masaj facial pentru a-i descoperi multiplele beneficii asupra întregului organism.