Despre frumusete si ritualuri de infrumusetare

Părul şi tenul sunt cele mai puternice arme de seducţie ale unei femei, motiv pentru care este imperios necesar să le oferiţi tot timpul o atenție și o îngrijire specială, indiferent de vârstă sau anotimp.

Fiecare femeie trebuie să înveţe cât este de important să se îngrijească în permanenţă şi să transforme aplicarea produselor cosmetice, indiferent că vorbim de ten sau păr, în adevărate ritualuri de înfrumuseţare.

Şi ce poate fi mai plăcut decât să faci o vizită la salon, unde înfrumusețarea și răsfăţul se îmbină în cel mai minunat mod şi unde te poţi lăsa pe mâinile unor oameni atenți la nevoile tale care, la fel ca și tine, doresc să obțină cele mai bune rezultate?

Despre frumusete si ritualuri de infrumusetare

Ritualuri de îngrijire a tenului

Secretul din spatele unui ten impecabil îl reprezintă tratamentele faciale, cu ajutorul lor putându-se trata de la problemele tenului acneic, până la semne ale îmbătrânirii. Dacă te confrunți cu una dintre aceste probleme trebuie să reții faptul că, pentru a-ți păstra sănătatea și frumusețea pielii, tenul tău are nevoie de sfaturile și îngrijirea unui specialist în cosmetică.

Este important să îţi oferi întotdeauna doar cele mai bune tratamente și să nu îi refuzi tenului tău doza zilnică de strălucire şi hidratare, pentru ca tu să fii frumoasă, indiferent de vârstă!

salon de infrumusetare Pitesti

Odată cu înăsprirea vremii şi cu tot mai putine ore petrecute la soare, pielea își pierde strălucirea și devine uscată și iritată, iar ridurile devin mai vizibile. Tenul tău are acum nevoie de o îngrijire suplimentară și tratamente speciale, care te vor ajuta să obții o piele întinerită, prin restabilirea hidratării, prospețimii, fermității și luminozității epidermei. Altfel spus, tenul are nevoie să fie reinfuzat cu sănătate şi frumuseţe şi depinde numai de tine să îi oferi îngrijirea de care are nevoie!

Pașii unui tratament standard includ demachiere, masaj și baie de aburi, exfoliere, mască (adaptată tipului de ten), tonifiere și hidratare.
Tratamentele pot fi de mai multe tipuri: de bază, normal, special, de lifting, cu AHA (Alfa Hydrody ACizi), cu parafină, anti-oxidant, anti-acnee, cu colagen, de relaxare, aromaterapeutic, galvanic, cu aur etc.

Exfolierea tenului

Exfolierea tenului se numără printre cei mai importanți pași de îngrijire și menținere a frumuseții. Acest procedeu ajută pielea să scape de celulele moarte, să faciliteze hidratarea și nutriția pielii, stimulând producerea de colagen nou și contribuind la regenerarea și reînnoirea celulară.

POZA03

Microdermabraziune este o metodă excelentă de curățare și exfoliere a pielii, prin care se îndepărtează impuritățile și celulele moarte.

Acest tratament facial este considerat a fi cel unul dintre cele mai eficiente tratamente de curățare, de reîmprospătare, de corectare a hiperpigmentărilor și de refacere a supleții tenului.

Importanţa masajului facial

Masajul facial este un tratament care ajută la menținerea sănătații și frumuseții pielii, dar și a încetinirii procesului de îmbătrânire. Alături de numeroasele beneficii oferite pielii, masajul facial ajută la ameliorarea stresului, a congestiei sinusurilor, durerilor de cap și migrenelor. Sedințele regulate de masaj facial sunt recomandate pentru fermitatea și strălucirea pielii, minimizarea liniilor fine și a ridurilor, pentru hidratare și eliberarea tensiunii.

masaj facial

Hidratarea tenului

În anotimpul rece se pune accent în special pe hidratare și este indicat să-ţi achiziţionezi creme bogate în lipide, cu o cantitate mai scăzută de apă în componenţă, care să nu “îngheţe” pe piele și care refac structura pielii şi asigură o mai bună protecţie la temperaturi scăzute.

Pielea din jurul ochilor este deosebit de sensibilă și predispusă la riduri care apar mai repede decât în oricare altă zonă. Pentru a avea un ten neted cât mai mult timp, trebuie să îngrijești această zonă cu produse care combat pierderea elastinei și a colagenului și care accelerează producția acestora.

salon de infrumusetare

Produse cu factor de protecţie solară

De asemenea, nu trebuie să uităm de necesitatea utilizării produselor de îngrijire cu factor de protecţie solară pentru că tenul trebuie protejat întotdeauna, alegând fie o cremă, fie un fond de ten cu SPF (15 este factorul perfect de protecţie, blocând aproximativ 94% din radiaţii). Cremele cu factor de protecţie solară trebuie aplicate pe tot parcursul anului, inclusiv în timpul iernii, când razele solare sunt reflectate de albul zăpezii, devenind astfel periculoase pentru ten.

salon Milagro

Dobândirea sprâncenelor perfecte

Forma sprâncenelor are un impact puternic asupra înfățișării unei persoane. Nicio altă trăsătură nu influențează la fel de dramatic înfățisarea, în aceeași măsură în care o fac sprâncenele.

Dacă îți dorești un aspect mai tânăr și să obții și iluzia de lifting, apelează la ajutorul unui expert în modelarea formei sprâncenelor, care îți poate oferi o sculptare a feței, astfel încât anumite defecte vizibile, vor putea deveni invizibile.

Sprancene
Dacă totuşi ai deprins paşii ce trebuie executaţi pentru a păstra forma sprîncenelor tale şi vrei să te pensezi singură acasă, reţine că o mare greşeala pe care o poti face în acest ritual este sa foloseşti o oglindă cu efect de lupă sau să stai foarte aproape de aceasta. Astfel, te vei concentra asupra celor mai mici fire de păr şi nu vei mai fi atentă la linia sprâncenelor şi vei risca să le distrugi forma.

forma sprancene
Iar pentru acele persoane pe care natura nu le-a înzestrat cu sprâncene perfecte, trebuie să ştie că pot apela oricând la procedura de micropigmentare pentru a-şi schimba imaginea.

Această procedură de înfrumuseţare constă în redesenarea completă a formei sprâncenelor prin plasarea unor microparticule de pigment colorat în stratul superior al pielii, urmând reguli precise și în concordanță cu trăsăturile feței.

salon cosmetica Pitesti

Frumuseţea este o scrisoare de recomandare deschisă, care ne câştigă inimile de mai înainte, spunea Arthur Schopenhauer.

Şi noi suntem de aceeaşi părere, tocmai de aceea vă recomandăm să aveţi zilnic grijă de tenul vostru, pentru a vă redobândi şi a vă păstra frumuseţea pentru un timp cât mai îndelungat.

salon Pitesti

 Ritualuri de îngrijire a părului

Într-o epocă în care aparatele de styling reprezintă cea mai simplă şi rapidă opţiune pentru a obţine o coafură perfectă, este recomadat să îi oferim părului tratamente special concepute pentru păr deteriorat şi să aplicăm produse de îngrijire şi styling care, nu doar îl răsfaţă, dar îi şi oferă protecţie şi îi refac textura naturală.

coafor Pitesti

Importanţa balsamului şi a măştilor hidratante

 

Majoritatea femeilor cred că dacă părul lor nu este uscat, nu au nevoie de aplicarea balsamului şi a unei măști, însă aceasta este o mare greșeală deoarece acestea pot oferi părului hidratarea și strălucirea de care are nevoie. În plus ele ajută la o mai bună descurcare a părului, evitându-se astfel ruperea firelor de păr și pot preveni şi electrizarea în anotimpul rece.
Există în prezent nenumărate tipuri de balsamuri şi măşti, în funcţie de tipul de păr al fiecărei persoane: pentru păr uscat şi deteriorat, păr tern şi lipsit de strălucire, păr vopsit, păr cu tendinţă de cădere… şi lista poate continua. Oricare ar fi nevoile tale, apelează cu încredere la sfaturile hair stiliştilor noştri pentru un diagnostic şi un tratament corect al scalpului şi al părului.

ingrijirea parului Aplicarea şamponului

La fel de importantă este şi etapa spălarii părului, precum şi calitatea sau cantitatea de şampon folosită. Atunci când ne spălăm părul este indicat să facem 2 şamponări: o primă spălare va îndepărta eventualele produse de styling şi impurităţile, iar a doua spălare va oferi o curăţare în profunzime. Este important şi cât şampon aplici, deoarece eficienţa nu este dată de cantitate. De exemplu, prea mult şampon poate duce la încărcarea şi îngrăşarea mai rapidă a părului.

De fiecare dată când îți speli părul, ai grijă să îți răsfeți și scalpul cu un masaj capilar ce va intensifica circulația sanguină asigurând o mai bună absorbție a ingredientelor nutritive din produsele de îngrijire, fortificând astfel rădăcinile.

ingrijirea parului salon Pitesti

Minunatul şampon uscat

 

Există uneori şi situaţii în care timpul nu ne permite să ne spălăm părul prea des, iar în acest caz ne sare în ajutor şamponul uscat. Acest tip de şampon îţi poate oferi un păr curat și o coafură impecabilă în doar câteva secunde! Acest produs de-a dreptul magic, absoarbe instant excesul de sebum și lasă părul curat și plin de volum. Este un produs ideal pentru revigorarea părului peste zi, reîmprospătează și oferă volum, fără a încărca părul sau a lăsa reziduuri.

Recomandarea noastră este şamponul uscat Wella EIMI Dry Me, cu extract de tapioca ce absorbe uleiul și lasă părul mai ușurat și mai curat pentru un timp îndelungat. Transformă părul lipsit de volum, într-unul voluminos și ușor de coafat.

sampon uscat

Folosirea produselor termo-protectoare

Dacă obișnuiești să îți îndrepți părul, este foarte important să investeşti într-un produs termo-protector de calitate pentru că este foarte uşor să degradezi cuticula capilară dacă o expui frecvent temperaturilor ridicate. Acest tip de produse pot oferi pe deasupra hidratare, protecţie și strălucire părului.

ingrijirea termica a parului

Salonul nostru vă pune la dispoziție cele mai bune produse profesionale de îngrijire a părului și vă oferă gratuit o analiză capilară pentru a descoperi care sunt produsele de care acesta are nevoie.

Tunderea vârfurilor

Şi ultimul, dar poate cel mai important ritual de îngrijire a părului este tunderea periodică a vârfurilor deteriorate, lucru ce poate stimula creșterea și regenerarea părului.

Ignorarea vârfurilor despicate sau distruse este un semn clar al lipsei de sănătate a părului și prin simpla scurtarea cu aproximativ 1-2 cm a firelor de păr bolnave, îndepărtezi riscurile transmiterii “bolii” către rădacină.
Cu alte cuvinte, un gest simplu, dar cu beneficii majore pentru frumuseţea părului tău!

tuns Pitesti

Nu uitaţi niciodată că părul este precum o coroană pe care nu o dăm jos niciodată şi pentru a o purta întotdeauna cu mândrie, este important să nu îi neglijezi nevoile şi să îi oferi doar cele mai bune tratamente şi produse de îngrijire!